söndag 30 augusti 2009

Pastasås med squash och plommon




Jag prövade några av de ekologiska grönsakerna i kombination med mina egna plommon.
För första året ger plommonträdet en ganska riklig skörd av gula goda plommon.

Pastasås med squash och plommon

Ingredienser:

1 liten squash eller en halv stor

20 nyplockade gula plommon

2 rödlökar
1 knippe persilja
1 dl hasselnötter

samt pasta

Beredning:

Squashen delas i bitar och blandas med den urkärnade, klyftade plommonen i stekpannan.
Sätt till skivad lök och bryn i olivolja 5-8 minuter tills grönsakerna fått en fin färg och blivit lagom mjuka.
Tillsätt klippt persilja, hasselnötter och ringla lite flytande honung över.
Servera till pasta och gärna lite strimlad grönsallad av valfri sort.

Smaklig måltid!



MatsRG
Tänk på miljön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar