lördag 3 juli 2010

Ekologisk matresa till Egypten

Är du sugen på att åka ut och resa och vet inte vart du vill åka?Varför då inte åka till det mytomspunna Egypten som ligger relativt nära Europa och har en enormt rikt kulturskatt att visa upp?

Fil:Kheops-Pyramid.jpg

En Egypten resa bokar du enkelt och bra hos ett antal resebyråer. Det finns många att välja på så det skall inte vara något problem.

Information om Egypten hittar du enkelt och bra på hemsidan egyptenresa.se.


Det finns ett rikt utbud av mat och dryck i Egypten och det som vi vanligtvis stöter på här hemma av ekologisk odlat mat är egyptiskt potatis. Den brukar finnas att köpa innan vår egen färskpotatis har mognat. D v s någon gång under april och kanske också en bit in i maj.

En annan välkänd egyptisk maträtt är Hummus. Det är en slags pasta som man har som pålägg på bröd och som ersättning för smör eller margarin.

Hummus består av kikärtor, vitlök, citron, spiskummin och salt och peppar.

En annan mycket vanlig rätt här i Sverige är ju Falafel som är en slags kikärtsbollar som man kan äta i bröd eller som ersättning för köttbullar.


Det finns alltså många anledningar att åka till Egypten förutom att se pyramider. Att prova på hur orginalutbudet smakar av de egyptiska maträtterna!
MatsRG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar