lördag 6 mars 2010

Nya spännande ekologiska produkter

Den spännande italienska matgrossisten och importören Matric Italgross expanderar vad gäller ekologisk mat och kommer att till hösten vidga sitt sitt sortiment ytterligare och saluför nu ekologisk mozzarella och ekologisk taleggio (Även det en ost). Vidare så lanseras ekologisk magretto di maiale (som är en lufttorkad kotlettrad) också den till hösten.

Allt detta kan man läsa om på den trevliga siten Mat och drycktips som skriver om nyheter inom mat och dryck samt också har en del spännande recept.

Något som jag gått och funderat på länge är att skaffa en kaffemaskin så att jag kan tillreda mig riktigt kaffe av olika slag. Nu brygger jag mitt kaffe hemma i en vanlig elbryggare och någon enstaka gång använder jag min lilla mekaniska espressokokare.
Kaffe Latte köper jag ute på stan och kan då i och för sig njuta av de konstnärliga tillredandet av någon skicklig barista.

För att råda ändring på detta så skulle ett möjligt alternativ kunna vara att köpa en espressomaskin från Lavazza. Till exempel Lavazza A Modo Mio Premium med programmerbar espressofunktion för att få lika kaffe varje gång.
Till detta krävs givetvis en kaffekvarn också för att man kan mala sina ekologiska kaffebönor själv!

Vi får se om jag lyckas komma till skott. Jag har funderat länge så någon gång skall det väl bli av...


MatsRG
Tänk på miljön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar